Linnea

Hej prestationsångest!
Har suttit och kämpat med en tenta i psykologi hela dagen. Från tidigt i morse tills nu kl 21 på kvällen. Den är verkligen jättesvår. Det är svårt för mig att säga förresten, att jag tycker den är svår. Jag har en sån extrem jävla prestationsångest och vill kunna allting direkt och tycka att allt är enkelt. Det jag inte förstår eller tycker är svårt får mig att känna mig som att jag är dålig. Värdelös till och med. Jag har hittills under mitt 1,5 år av högskolestudier inte fått underkänt på någon tenta men jag vet att om det händer (vilket det mycket väl kan göra med den här!) skulle jag näst intill dö av skam. För jag skulle känna mig så korkad och värdelös. Jag vet, det är inte speciellt konstruktivt och inte bra alls för självkänslan men det är så det ligger till. Jobbar på det men det är svårt. 
 
På onsdag ska jag på en intervju för ett sommarjobb som är både oerhört intressant och lite skrämmande. Det ringde i fredags och jag har haft en nervositetklump i magen sedan dess. Det är ju hemskt att gå på intervju. Jag har så svårt för sådana sociala situationer där man ska verka så positiv och ha bra svar på allt de hittar på att fråga. På något sätt har det alltid gått bra (i alla fall de få gånger jag varit på jobbintervju) men jag skakis innan, så läskigt är det! Sedan om jag får jobbet blir det ännu läskigare för då ska jag ju vänja mig vid ett nytt ställe och komma överens med nya människor och det är alltid jobbigt. 
Men jag ser ändå fram emot det och jag måste försöka utmana mig med saker jag tycker är jobbiga! 
 
Så för att sammanfatta läget just nu: Prestationsångest inför både tenta och intervju och tillhörande stressmage...
 
 
Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag har också mycket prestationsångest... Vill kunna allt direkt och blir arg och ledsen på mig själv om jag inte kan det... Varför ska man döma sig själv så hårt? :/ <3 Tycker dock att det börjar bli bättre då jag försöker berömma mig själv för minsta lilla nu för att minska ångesten

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress