Linnea

Nu är det på riktigt
Idag jobbade jag min första riktiga dag som kriminalvårdare efter två veckors utbildning. Har inte skrivit något under dessa veckor för det har helt enklet inte funnits någon ork eller hjärnkapacitet kvar till det. Jobbet innebär långa dagar med mycket att hålla reda på och så lite taskig attityd från klienterna. Jag har bara idag varit med om flertalet jobbiga situationer och blivit kallad det ena och andra... Lagom kul men jag fattar att mycket av det handlar om frustration över något annat och att de testar gränserna eftersom jag är vikarie och ny på stället. 
 
Den riktiga utmaningen kommer vara att inte ta med mig jobbet hem. Ska verkligen försöka att släppa när jag går ut genom porten och låta allt rinna av, men det är lättare sagt än gjort. Inte för att jag tar åt mig av taskiga saker som de säger, det skiter jag fullständigt i. Däremot vill jag känna att jag gjort ett bra jobb, en bra insats. Det kanske kommer, så här i början har jag fullt upp med att bara lära mig alla rutiner och att koncentrera mig så jag inte gör allt för stora misstag. 
 
Framför mig har jag alltså 8 veckors sommarjobb på häktet, sen har jag 3 veckor ledigt innan skolan drar igång igen... Så ser min sommar ut. Vad jag ska göra när jag är ledig? Inte. Ett. Skit. Bara ta det lugnt. Möjligtvis åka bort över en helg eller något, typ en kryssning. Annars bara vila. Det känns som att det kommer behövas. 
 
Random om mig
För er som vill veta lite mer om mig så kommer här lite snabba (och ganska onödiga) fakta:
 
Antingen eller:
 
Morgonpigg eller Nattuggla
- Är så trött på kvällen, me har inget problem att gå upp tidigt.
 
Chips eller Godis
- Chips alla gånger, om man inte menar choklad med godis för då är det alltid choklad!
 
Katt eller Hund
-Har katt, har växt upp med katt. Katter är underbara!
 
Stad eller Landsbygd
- Alltså jag bor ju i stan nu och trivs men jag är en lantis i grund och botten och kommer nog tillbaka dit i framtiden. 
 
Sommar, Höst, Vinter eller Vår
 
Byxor eller Klänning 
 
Utsläppt eller Uppsatt hår
-Hälften uppsatt på något sätt!
 
Bok eller Film
- Älskar att läsa, ser nästan aldrig film.
 
 
Favoriter:
 
Färg: Lila, blå
 
Mat: Pasta med ostig sås, lasagne (vegetariskt!)
 
Mellis: Yoghurt, majskakor
 
Musik: Lite av allt! Älskar singer/songwriter-stilen, typ akustisk gitarr och mjuka melodier. Älskar pop/rock både modern och från 60-70-talet. Lyssnar på mycket annat blandat, viktigt är att det har känsla och bra text!
 
Film: Lord of the Rings och Pirates of the Caribbean är kära klassiker. Annars älskar jag drama som utspelar sig i en annan tid, typ Stolthet & Fördom, The Duchess och liknande. 
 
Bok: Igen, Lord of the Rings-serien. Annars; Oönskad av Gemma Malley, Barnbruden-Pottungen-Räfvhonan av Anna Laestadius Larsson (triologi) och Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran. 
 
Göra på fritiden: Läsa, spela gitarr/sjunga, vara ute i naturen, gymma, spela Sims.
 
Sociala medier: Instagram och bloggar om de räknas.
 
Bloggare: LadyDahmer, Egoina, UnderbaraClara, Evahle, Spiderchick