Linnea

Nu är det på riktigt
Idag jobbade jag min första riktiga dag som kriminalvårdare efter två veckors utbildning. Har inte skrivit något under dessa veckor för det har helt enklet inte funnits någon ork eller hjärnkapacitet kvar till det. Jobbet innebär långa dagar med mycket att hålla reda på och så lite taskig attityd från klienterna. Jag har bara idag varit med om flertalet jobbiga situationer och blivit kallad det ena och andra... Lagom kul men jag fattar att mycket av det handlar om frustration över något annat och att de testar gränserna eftersom jag är vikarie och ny på stället. 
 
Den riktiga utmaningen kommer vara att inte ta med mig jobbet hem. Ska verkligen försöka att släppa när jag går ut genom porten och låta allt rinna av, men det är lättare sagt än gjort. Inte för att jag tar åt mig av taskiga saker som de säger, det skiter jag fullständigt i. Däremot vill jag känna att jag gjort ett bra jobb, en bra insats. Det kanske kommer, så här i början har jag fullt upp med att bara lära mig alla rutiner och att koncentrera mig så jag inte gör allt för stora misstag. 
 
Framför mig har jag alltså 8 veckors sommarjobb på häktet, sen har jag 3 veckor ledigt innan skolan drar igång igen... Så ser min sommar ut. Vad jag ska göra när jag är ledig? Inte. Ett. Skit. Bara ta det lugnt. Möjligtvis åka bort över en helg eller något, typ en kryssning. Annars bara vila. Det känns som att det kommer behövas. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress