Linnea

Det är ingen skyldighet att vara snygg
Jag satt för en stund sen och kollade bland olika brun-utan-sol-produkter på diverse skönhetssidor på nätet. Min naturliga hudfärg är likblek och jag har skämts lite för att visa mina ben ute nu när det har blivit sommarväder. Jag kom så långt att jag klickade ner några saker i "kundvagnen" men sen stoppade jag mig. 
Varför? Det var frågan jag ställde mig.
Varför duger inte min hud som den är? Vem har bestämt att det är snyggt att vara solbrännd? Varför ska jag ägna en massa tid energi och pengar på att se brunare ut? För att jag ska känna mig mer bekväm med att visa benen? För att andra ska tycka jag är snygg?
 
Sedan jag för något år sedan fick en djupare feministisk analys av saker och ting så har jag börjat ifrågasätta dessa saker mycket mer. Jag föreslår att Du också provar. Jag vet att det är mycket lättare att inte analysera utan bara tänka att "jag gör det för min skull", men när man tagit sig igenom lite skit och sina egna fördomar och "sanningar" om utseende så blir det rätt skönt faktiskt. Jag bryr mig inte så mycket längre om mitt utseende och det är en sån enorm lättnad! Visst sminkar jag mig ibland och gillar att ha snygga kläder på mig, men om jag inte känner för att sminka mig på morgonen innan skolan så struntar jag i det! Jag måste inte vara fixad varje dag. 
 
En viktig insikt som förändrade mycket för mig och som jag vill dela med mig av är: 
Jag har ingen skyldighet att vara snygg!
Om någon människa tycker jag är ful när jag är ute och går med dallrande mage, bleka ben och utan smink so what! Då får den väl tycka det då, eller ge fan i att titta på mig. Varken jag eller Du eller någon annan har någon skyldighet att vara snygg inför andras blickar, kom ihåg det! 
 
Utan smink på promenad här om dagen
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress