Linnea

Det är ju bara en kropp!
 

För ett tag sen upptäckte jag bristningar på min mage. Två små röda insjunkna streck i huden på varsin sida om naveln. Jag fick panik. Jag stod länge med tröjan uppdragen till tuttarna och stirrade ner på dessa linjer. Som om jag inte trodde mina ögon. 

Min första instinkt var självhat. Min första tanke var ”nu har jag officiellt blivit tjock”. Hjälp vad mycket kroppsförakt och skam som vällde över mig, jag blev chockad av mina egna känslor och tankar. Någon minut senare lyckades jag samla mig och käfta emot den där elaka rösten i huvudet. ”Nämen för i helvete Linnea, det är två små streck på huden. Vem bryr sig?! Det finns väl viktigare saker i livet att bry sig om än det?!”

Jag funderade en stund till och när jag drog ner tröjan igen över magen och kom tillbaka till verkligheten så tänkte jag: ”Än sen om jag är tjock” (vilket jag för övrigt inte är, mullig eller lite rund på sin höjd) ”Det är väl inget fel på att vara tjock? Det är ju för guds skull bara utsida, bara en kropp. Jag är väl så mycket mer än bara min kropp och mitt utseende!

När det här hände så insåg jag att jag faktiskt har kommit en liten bit på väg i min resa till att acceptera mig själv och min kropp. Jag lyckades ju ändå att vända tankarna efter en liten stund och kunde skaka av mig det värsta av panikkänslan. Det är stort. Backa några år i tiden och jag hade typ kräks. Eller bestämt mig för att börja med någon livsfarlig diet. Jag gör framsteg. 

Jag har en kropp. Den har gått upp en del i vikt senaste året eller så och dt har dykt upp fler bristningar. Men det är min kropp. Den är frisk och den fungerar, något jag är så glad över. Min kropp har ingen skyldighet att vara fin att titta på, dt är inte det som är dens främsta syfte. Skulle det vara någon som inte gillar hur den ser ut får de väl ge fan i att titta då, jag vill inte skämmas för den längre. Den förtjänar bättre. Jag förtjänar bättre. Vi förtjänar alla bättre än den här sjuka utseendefixeringen. 

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress