Linnea

Jag vill inte vara modig
 
Här om dagen lade jag upp den här bilden på instagram med en liten text om hur jag hatat min kropp, hur den fått stå ut med en massa skit och att jag vill vara snällare mot den (Vill man läsa exakt vad jag skrev så kolla @helalinnea på insta).
 
Lite tankar jag haft sedan dess:
 
1. Nej jag är inte modig. Eller vill inte att jag ska behöva vara det i alla fall. Om jag är modig som visar min kropp så innebär ju det att det är något fel på den. Att det är något med den som kräver mod att visa. Jag vill ju att det bara ska vara en kropp bland alla andra kroppar. Inget man reagerar speciellt över alls. Antar att vi inte är där än.
 
2. Jag är inte perfekt. Bara för att jag har slutat hata min kropp så betyder det inte att jag alltid älskar den och är fri från komplex och självhatiska tankar. Långt ifrån. Jag går och drar in magen, kommer på mig själv med att fundera över om andra tycker mina lår ser äckliga ut och tycker det är fruktansvärt jobbigt att prova kläder. Men jag jobbar på det i alla fall och det tycker jag alla borde försöka göra!
 
3. Ingen annan tänker på hur jag ser ut så mycket som jag gör! Det finns ingen annan som lägger märke till de där små"felen" som vi själva är så jävla medvetna om. (Okej, för de som är tjocka så är det ibland folk som reagerar och kommenterar elaka saker. Det är jag fullt medveten om och det är åt helvete, men de allra flesta har så fullt upp med sig själva att de inte reflekterar så mycket över de kroppar man ser ute på stan liksom.)
Jag har flera gånger under mitt liv klagat över min fula mage inför vänner och pojkvänner (har slutat med det nu, nästan helt) och de harstirrat på mig och ba: "Vad är det för fel på den?" De har inte alls fattat vad jag tycker är så fel med den. 
 
 
Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Du är så vacker! Jättebra inlägg och det är inte alls något fel på din kropp. Dock kan det ju vara så svårt att se det själv och krävs mycket psykisk träning för att inte leta massor av fel <3

Svar: Tack <3 Ja det kräver en del träning att komma dit, som sagt jag jobbar på det.
Linnea

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress